Amethist

Op zoek naar amethist

Zoekt u een bijzondere exclusieve amethist? St1 gallery heeft professionele kennis in huis over amethist en zorgt voor een gezellige sfeer.

Meer informatie over amethist

Amethist is een kwarts. De sporen van mangaanoxide in amethist zijn verantwoordelijk voor de violette kleur. Amethist wordt vaak als mooie kristallen in holten in vulkanisch gesteente gevonden en is ook wel in ertsgangen aanwezig. De zeskantige puntige kristallen komen voor in allerlei formaten en vormen zoals in geodevorm (bolvormige holte in gesteenten), in enkele punten en/ of in clusters.

Amethist wordt op vele plaatsen gevonden. De meest spectaculaire stukken komen uit Brazilië en Uruguay.

De naam amethist is afkomstig uit het Grieks en betekent “niet onder invloed” (Grieks: “a-methyl”). De ontnuchterende en verhelderende uitwerking van amethist was in de oudheid al bekend en amethist werd eeuwen geleden al gedragen tegen dronkenschap.

Amethist is een steen die het aardse en het geestelijke in balans brengt. Ook is amethist geschikt voor vertrekken waar ontspanning en rust gewenst is zoals wachtkamers, spreekkamers, meditatieruimtes en slaapkamers.

U kunt bij ons  online meer informatie opvragen over amethist.

Snel een afspraak bij st1 gallery

Het bijkomende voordeel bij st1 gallery? U kunt langsgaan op het moment dat u de afspraak heeft. Op zaterdag is er geen afspraak nodig en is st1 gallery geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Op de website vindt u een groot gedeelte van de amethist collectie die het mogelijk maakt om online een goede indruk te krijgen.